QPR vahvasti mukana kansainvälisessä kokonaisarkkitehtuurin kehitystyössä
29 March 2012

QPR syventää yhteistyötään kokonaisarkkitehtuurityön kehittämiseen keskittyneen kansainvälisen Open Group -konsortion kanssa. Yhteistyön puitteissa QPR on osallistunut TOGAF® -arkkitehtuuriviitekehyksen tekniseen kommentointiin ja ArchiMate® 2.0 -mallinnuskielen henkilösertifioinnin kehittämiseen. Yhteistyön avulla QPR tuo suomalaisten organisaatioiden kokonaisarkkitehtuuritarpeita ja -näkemyksiä standardien kehitystyöhön.

Kokonaisarkkitehtuurilla haetaan toiminnallista hyötyä ja muutoskykyä mallintamalla organisaation toimintaprosessit, tieto, järjestelmät sekä tekninen arkkitehtuuri. Open Group on kansainvälinen konsortio, jonka tavoitteena on luoda IT-standardeja organisaatioiden liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttamiseen. TOGAF® on Open Groupin hallinnoima menetelmä kokonaisarkkitehtuurien kehittämiseen ja ArchiMate® on menetelmää tukeva mallinnuskieli.

QPR osallistui tammikuussa 2012 julkaistun Archimate® 2.0 -mallinnuskielen beeta-ohjelmaan sekä on vaikuttanut vahvasti henkilösertifiointiohjelman kehitykseen. Lisäksi QPR:n kokonaisarkkitehtuuriasiantuntija Timo Karvinen kuuluu TOGAF® -viitekehyksen tekniseen arviointiryhmään. Globaalisti alle sadan ArchiMate® 2.0 -sertifioidun henkilön joukossa on kolme QPR:n arkkitehtuuriasiantuntijaa.

”Yhteistyön kautta tuomme konsortiolle kokemuksiamme kokonaisarkkitehtuurityöstä sekä TOGAF:n ja ArchiMaten soveltamisesta käytännössä. Näin autamme kehittämään menetelmää ja mallinnuskieltä vastaamaan suomalaisten organisaatioiden tarpeita entistä paremmin”, kertoo QPR:n kokonaisarkkitehtuuripalveluista vastaava johtaja Miika Nurminen.

QPR:n kokonaisarkkitehtuuriohjelmisto QPR EnterpriseArchitect tukee TOGAF® -mallin mukaista kehitystyötä ja sisältää ArchiMate® 2.0 -mallinnuskielen. Ohjelmistoa hyödynnetään muun muassa QPR:n valtiovarainministeriölle toimittamassa JulkICT-palvelussa. Kyseisessä palvelussa ArchiMate® on yksi hyödynnettävistä mallinnuskielistä.

”ArchiMate 2.0 -mallinnuskielen vahvuus piilee siinä, että se ottaa huomioon organisaation eri tarpeet tiedon visualisoinnille, analysoinnille ja kuvaamiselle. Yhdistettynä TOGAF -menetelmään se muodostaa organisaatiolle selkeän välineen niin kokonaisarkkitehtuurityön aloittamiseen kuin sen kehittämiseen”, tähdentää Nurminen.

QPR Software – Quality. Processes. Results.
QPR Software Oyj tarjoaa asiakkailleen parhaat palvelut ja ohjelmistot prosessien ja kokonaisarkkitehtuurin kehittämiseen. Yhtiöllä on yli 1 500 yksityisen ja julkisen sektorin asiakasta ympäri maailman yli 50 maassa. QPR:n osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.qpr.fi  


Lisätietoja antaa:
Miika Nurminen
Johtaja, kokonaisarkkitehtuuripalvelut
QPR Software Oyj
Puh. 040 503 1982
S-posti: etunimi.sukunimi@qpr.com


Lisätietoja QPR EnterpriseArchitect –ohjelmistosta:
http://www.qpr.fi/ohjelmistot/qpr-enterprisearchitect.htm


Lisätietoja JulkICT -toiminnosta

Valtiovarainministeriö on tehnyt päätöksen hankkia JulkICT:n kokonaisarkkitehtuurin ja prosessien mallinnuspalvelun QPR Software Oyj:ltä.  Hankinta koskee vuosia 2011─2014. Päätökseen sisältyy mahdollisuus laajentaa hankintaa sekä käyttäjämäärän että palvelujen osalta ja myös pidentää sitä vuosiin 2015 ja 2016.

Julkisen hallinnon ICT-toiminto (JulkICT) vastaa julkisen hallinnon tietohallinnon, sähköisen asioinnin ja tietovarantojen käytön yleisestä kehittämisestä, valtionhallinnon tietohallinnon ohjauksesta ja yhteisten kehittämishankkeiden yhteensovittamisesta. QPR Software on aiemmin toimittanut Suomen kuntien yhtenäisen prosessienmallintamispalvelun vuosina 2008─2011. Toiminnasta vastanneen KuntaIT-yksikön toiminta sulautui osaksi JulkICT-toimintaa 1.11.2011.   TOGAF® ja ArchiMate® ovat Open Groupin rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Yhteystiedot
QPR Software Oyj
Huopalahdentie 24
00350 Helsinki

Puh. +358 (0)290 001 150
Fax +358 (0)290 001 151
Y-Tunnus 0832693-7

Ota yhteyttä!
Ota yhteys myyntiinOta yhteys myyntiin
Jätä yhteydenottopyyntöJätä yhteydenottopyyntö
Liity yhteisöömmeLiity yhteisöömme
Ota yhteyttä asiakastukeenOta yhteyttä asiakastukeen
YhteystiedotYhteystiedot